БЕЛЕНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО СЕМЕ ТИП БЕЙКЪРИ

produkti2

БЕЛЕНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО СЕМЕ ТИП БЕЙКЪРИ

От 01.09.2013г. “Олимекс” ООД стартира производството на  белени слънчогледови семки за хранителната промишленост. Те са едни от най-полезните ядки, известни с високото си съдържание на витамин Е и полиненаситени мастни киселини, използвани за директна консумация или в производството на здравословни миксове за хляб.

Най-качествените слънчогледови семки, произведени от нашите дългогодишни доставчици се превозват и складират в два нови силоза с капацитет 2000 тона всеки.

След първоначалното почистване още необелените семена преминават през оптичен скенер, който отстранява останалите дребни камъчета и други примеси. Следва беленето на семките, след което оптичния цветен сортировач на “Бюлер” и рентгеновия скенер на“Бест” осигуряват чистота на готовата продукция от мин. 99,97%. Капацитетът на производството  на белени слънчогледови семки е 50 тона на денонощие.

Пакетирани в Биг Бегове или 25 килограмови хартиени чували върху европалети,  белените семки са готови за износ. Продукцията ни е предназначена изцяло за  пазара на ЕС. За да сме сигурни, че ще отговорим на високите изисквания на този пазар, обезпечаваме производството си с:

  • новопроизведени машини и съоръжения от водещи европейски фирми в този бранш, като „Бест” и „Бюлер”;
  • съвременни технологии гарантиращи високо качество на крайния продукт;
  • сертификация на крайния продукт по IFS международен стандарт.